yazının doğuşu nasıl olmuştur

İlk "tam" yazı sistemi teşkil edebilecek sembollerin coğunlukla piktogramlar olduğu düşünülür: Bir tencere, ya da tek balık ya da ağzı açık yalnızca baş (yemek kavramını ifade için). Bunlar ÎÖ dört binyılın ortalarında Mezopotamya ve Mısır'da, ondan az yalnızca süre ardından İndus Vadisi'nde ve bazı Çinli arkeologların (kuşkulu) iddialarına göre daha öncelikle de Çin'de bulunmuşlardır. Bunların ikonluğu çoğunlukla az zamanda o kadar soyutlaşmıştır ki, bizler için bundan sonra tanınmaz haldedirler.

Aşağıda Sümer piktogramlarının çivi yazısına nasıl dönüştüğü görülmektedir. Yazının Doğuşu Yazının doğuşu, harflerin babası olan sen, onlara gerçek sahip olduklarının tam karşıtı olan tek güç verme isteğinle yönlendiriliyorsun... Belleğin değil, hatırlatmanın tek iksirini icat ettin ve öğrencilerine bilginin görüntüsünü sunuyorsun. Çünkü onlar bilmeden Yazının doğuşu pek aşırı şeyi okuyacaklar ve çoğunlukla bilmedikleri şeyleri biliyor benzeri görüneceklerdir. SOKRATES'E GÖRE MISIR KRALININ, YAZININ İLAHİ YARATICISI THOTH'A SÖZLERİ. Yazı nasıl başladı? Konuşma hususi tek öğretim gerektirmeyen evrensel yalnızca insan yeteneği bulunduğu halde, yazı, insan tarihinde görece yeni yalnızca gelişmedir ve özel, şuurlu bir öğretim gerektirir. 18. yüzyıldaki Aydınlanma Çağı'na kadar yazının en gözde açıklaması ilahi kökenli olduğuydu.

Bazı bilimadamlarına göreyse, yazının tam şekilde ne süre ortaya çıktığı sorusu bilimsel bir soru değildir. Asıl bilimsel soru, bugüne kalan en eski ova örneklerinin ya da yazının "ata"sı sayılabilecek örneklerin hangi tarihten kaldığıdır. Bir farklı bilimsel soru da, yazının hangi toplumsal koşulların ürünü ve hangi toplumsal gereksinimlerin karşılığı şekilde ortaya çıktığı olmalıdır. Yazının doğuşunu anlatan resimler, umumi bilgiler ve aşırı daha fazlası https://www.wardom.org forumlarında zemin almaktadır. Bu bilgi içerikli konu sizi yazının doğuşu ile tanıştırıp ufkunuzu açacaktır.

Yorumlar